Fabrikanten
Nieuwsbrief

Bodemvochtmeter, verlichting en pH-bodem voor uw gras en bloemen.

Bodemvochtigheidsmeter met zeer lange sonde, zuurgraadmeter en verlichting; pH en bodemvocht voor bloemen en gras
Afleverdatum: 3-5 dní
Fabrikant: OEM
€15,00

Een ideale hulp voor bloem- of groentetelers helpt om optimale plantengroeiomstandigheden te behouden. Weergave van meetwaarden met een analoog apparaat met een schaal, een schakelaar voor het meten van individuele waarden.

meting:
• Bodemvocht op geleidbaarheidsprincipe
• zuurgraad / alkaliteit (pH) van de bodem
• Verlichting met fotosensoren

      

Bespaart water, energie, tijd en kosten voor de verzorging van planten, tuinen en parken. Ondersteunt en beschermt de gezondheid van planten, gazons, voorkomt onnodige bodemverontreiniging, blootstelling aan overmatig licht en dergelijke. Het vocht van uw planten wordt direct vanaf de wortels gemeten. Voorkom wortelrot en plant sterft.

Voor de buitenkant en het interieur.

Afmetingen 28,2 x 4,8 x 3,6 cm. Max. Testdiepte / elektrode lengte 20cm.

Instructies in de Nederlandse taal

Hij heeft geen batterijen nodig voor zijn activiteiten. De lange penetratiesonde maakt metingen direct aan de wortels mogelijk.

 

Bodem pH

Een van de belangrijkste bodemeigenschappen is de pH-waarde. De pH van de bodem beïnvloedt de oplosbaarheid van de stof in de bodem en dus het gebruik ervan door levende organismen. Afhankelijk van de pH-waarde, basische bodems (pH> 7,5), neutraal (pH = 6,4 tot 7,4), licht zuur (pH <5,3 tot 6,4), zuur (pH = 4,6 tot 5,2), sterk zuur (pH = 4,1 tot 4,5) en zeer sterk zuur (pH <4). Verhoogde zuurgraad van de bodem vermindert de oplosbaarheid van veel stoffen (bijv. Ca, Mg, K, Na en anderen), soms onder de noodzakelijke minimumwaarde.
Het gebruik van fosforzuur is optimaal bij een pH van de bodem van 6,5 tot 7,5. De zuurgraad van de bodem verergert ook de leefomstandigheden voor bodemmicro-organismen. De meeste van hen hebben een neutrale omgeving nodig om zich te ontwikkelen. 
 

 

alkalische bodems

pH > 7,5

neutrale bodems

pH 6,4 tot 7,4

lichtzure grond

pH 5,3 tot 6,4

zure grond

pH 4,6 tot 5,2

sterk zure grond

pH 4,1 tot 4,5

zeer sterke zure grond

pH < 4